Nyheter – februari 2021
Nyheter – oktober 2020
Nyheter – september 2020
Nyheter – augusti 2020
Nyheter – februari 2020
Nyheter – december 2019
Nyheter – mars 2019
Nyheter – januari 2019
Nyheter – november 2018
Nyheter – juli 2018
Nyheter – maj 2018
Nyheter – januari 2018
Nyheter – oktober 2017
Nyheter – september 2017
Nyheter – januari 2017
Nyheter – december 2016

Sensommarhälsning

Publicerad tisdag 30 aug 2016, 15:52

NYHETERSensommarhälsning från styrelsen i Romansens samfällighetsförening

Hej,

Hoppas att sommaren varit till belåtenhet!

I det här brevet vill vi ta upp två saker:

För det första vill vi uppmana alla boende att se över växtligheten framför sina hus, framförallt häckarna. Dessa måste i många fall trimmas så att de inte växer ut över gångvägarna. I stort sett alla häckar (liksom brevlådor etc.) står på samfälld mark, vilket är i sin ordning enligt riktlinjerna för samfälld markanvändning. De får dock inte inverka på framkomligheten genom att växa ut på gångvägen. Området blir också trevligare att vistas i om häckar hålls på lagom höjd, men det är mer en estetisk fråga. Några fastighetsägare med hörntomt kommer få en särskild uppamning att klippa ned sina häckar till 80 cm med hänsyn till trafiksäkerhet. Det är vad som gäller i Huddinge kommun, man kan läsa mer om den saken på Huddinge Kommuns hemsida och även ladda ner broschyren ”klipp häcken”.

För det andra har vi ett litet trivselbekymmer med katter som utför sina behov kring våra lekplatser, under gungor och i sandlådor. Vi hade hoppats att den täckbark vi använder under nya gungor skulle vara mindre attraktiv, men så är inte fallet. Och de metoder vi prövat i sandlådor, inkl. avskräckande gelé, har inte fungerat. Därför hoppas nu styrelsen att kattägarna på respektive område vill prata ihop sig och dela på ansvaret att se över sandlådor och gungytor regelbundet. En påse för ändamålet och kanske en kratta räcker mycket långt. Det är trevligt med husdjur, men vi behöver jobba lite för att det ska flyta konfliktfritt. Styrelsen kommer följa upp hur detta fungerar med hjälp av områdesrepresentanterna under hösten.

Boka gärna in höstens städdag i kalendern redan nu, den äger rum lördagen den 29 oktober.

Med vänlig hälsning å styrelsens vägnar

Erik Löfmarck

0708-734682

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.